Monday, 19 December 2011

Gara-Gara Kebajikan Najib



Nak tergelak serta geleng kepala  apabila mendengar macam-macam kisah yang terjadi gara-gara pemberian RM500.00 kepada rakyat yang berpendapatan kurang daripada RM3000 untuk seisi rumah yang sangat-sangat mendapat sambutan hangat semenjak sebulan dua ini... agak-agaknya bilangan borang yang telah diedar mengatasi kutipan untuk Ombak Rindu.  Ini kisah betul-betul terjadi (adik yang cerita, cerita disampaikan oleh jiran sebelah rumahnya), di pejabat LHDN KB semasa pembahagian borang.  Adalah  seorang lelaki tu sanggup menjatuhkan talak ke atas isterinya then and there kes berebut nak kan duit RM500.  Ceritanya dua-dua nak mohon tapi pegawai cakap, mana boleh dua-dua mohon, seorang aje yang boleh buat permohonan.  Terjadilah perang mulut antara mereka kedua suami isteri tu....pada firasat saya lah ni mungkin laki yang memang liat nak bertanggungjawab...dapat duit buat senyap!  Kisah kedua pula antara seorang penghulu kampung yang pro kerajaan dan imam masjid pro parti satu lagi...hehehe.  Tak nak dibaginya borang tu kepada imam ...Wallahualam...







Wednesday, 14 December 2011

Where is the missing bledo?



























Hmmmm....browsing the android this morning and this picture came up from the gallery, ada orang ambil gambar jugak benda ni and its not me.  Lately a favourite with the ppl at home and for only RM2.00 its not bad....

Saturday, 10 December 2011

All about nothing...

A young man popped his head  just inside the office's door and offered...mak cik nok beli colek? Colek gapo lah pulok.. and how did he managed to get through the guard downstairs?  Whatever....I haven't eaten this for a long time...crunchy and sweet but whoa.. how much did I pay for this succulent mango...RM2.50! 






Took a picture of the hibiscus below before going off to work, lovely pink ....






seakan-akan warna baju melayu PM, yang duk belakang tu nampak asyik garu hidung jah...ada kes resdung doh ni..


Told you...its all about nothing...sighhhhhhhh

Monday, 5 December 2011

Vege For Lunch


  What else can one asked for when all kinds of eateries is only within walking distance from the office? Antara rajin dan malas saja nak keluar cari makan and... felt like going vegetarian for lunch so I walked to the Muhibah Aneka Cake shop.  The vegetarian section is upstairs, cakes and bread occupies the ground floor.  The menu varies everyday, eh macamlah rajin sangat pergi hari-hari ke situ nak tau apa menu dia.    Sebulan sekali pun belum tentu lagi pergi..hehe

Popia Pisang in the foreground

Some of the dishes (looks unappetising cos dah kena  usik dek earlier lunch crowd)

They also sell all kinds of organic food (mahal!)

Popia Pisang 60 sen satu, Kuih Malas RM1.00 


My mixed vege lunch (RM3.00)

Organic Noodles (mahal jugak ni)

Mini Pizzas and doughnuts 

Lunch murah dan mengenyangkan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...