Monday, 10 August 2015

bila cucu masuk hospital

Cerita lama yang berlaku sebelum bulan puasa lagi...AD was warded for a few days due to a minor complications of a lasting cough and phlegm problem, selera makan pun berkurangan...budak kecik kan mana reti nok kehek kahak...kesian dia gruk grak gruk grak bunyi kahak dalam dada dan bernafas pun tersekat-sekat.

Just for Sitty's record, Sitty is blogging about AD's experience while warded.  Doktor kata kena warded sebab nak pantau bagi antibiotik dengan serius untuk dua tiga hari.  Mula-mula masuk AD mitok nok balik..ummi cakap dgn AD mitok dgn doktor sendiri kalu nok balik, so AD mitok sendiri dengan doktor.  So AD cakap sendiri dgn doktor masa doktor masuk bilik bagi rawatan. Walau pun baru berumur 2 tahun lebih sikit dia petah bercakap dan langsung tidak taelo (oghe kelate sebut gitu lah)... 

AD  :  Daiyan nak balik...
Doktor : Tak boleh!  
senyap ssitu..

Ummi beritahu bila sampai masa boleh balik berguling-guling menangis tak nak balik...suka duk spital lah pulok!


a forlorn small boy looking out the window to pass the time...boringkan AD?

mainan kereta wajib ada sebagai teman..

Letih...lepas makan ubat

sudah pandai guna inhaler untuk bernafas...

Kak Zara dan Adik Zaim, cousins AD datang teman bermain..hilang sikit boring tu

back to his mischievious self...

ok..bye bye Wad Sang Kancil..Alhamdulillah AD sudah boleh pulang ke rumah.  Daiyan tertidur masa nak balik kalau Daiyan tak tidur mesti Daiyan buat brona lagi xsey balik...

Oh ini sebabnya buat Daiyan xsey balik...suko main gelongsor ni.  Boleh buat saim baru sama umur, tiru kkecek kawe tu lagi hehe..

video



4 comments:

Teh Ani said...

Tengok foto pun dah terhibur. Berakyal singguh si kenit ni!

Teh Ani said...

Manonyo gelongsor n kawan2 pesakit ADnyo?

naniasda said...

upload satu video jah hok gelongsor tu dgn chinese boy who happened to be AD's neighbour at Sri Jati tapi berlainan block.

IBU TIJA said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Street Art in Kota Bharu

Not many people noticed that the back lanes behind rows of shop houses along Jalan Dato' Pati ,Kota Bharu have been been transformed i...