Sunday, 27 August 2017

akhirnya..terlaksana jugak hajat Dinner @ Rebung!


Sudah beberapa kali rancang semasa ke KL hendak ke Restoran Rebung tak kira lah makan tengahari atau makan malam.  Tuan punya restoran pun dah berkali-kali jemput seleke lah ke restoran dio ni..semasa restoran ni di Jalan Maarof Bangsar lagi...talk jadi2 nok gi nyo sokmo, sapa lah awal bulan Mei 2017 baru ni baru lah boleh jijok kaki ke restoran Mail ni...oops...Dato' Chef Ismail Ahmad.  Berasa segan pulok lah ko Mail mugo dio pangkat Dato' loni..mugo kenal ni dio jak dio mudo-mudo ting ting lagi lah...maso samo-samo kerja dengan dio di Nestle Jalan Brickfields zaman dulu-dulu nuh...nok akhir-akhir tahun tujuh puluhan lagi.  Bangunan Nestle pun takdok situ doh...doh jadi KL Sentral loni.  Maaflah dok beso panggil dio Mail so lekat gitu lah panggilan ko dionyo..memang rapat benar friend dengan dio dulu...maklumlan satu ofis gak dio pulok jenis suko buat kelakar sokmo.  Perangai dio pah ko loni supo tu jah...mesra alam dengan semua oghe.  Dulu bos2 hok kito tok suko masa di Nestle dio boleh buat saing ko dio..pelik sungguh!  Nok oyak cerito xjupo dengan Mail ni lamo benar...tok termasuk duk tengok dio dalam rancangan masakan TV tu..lebihkurang 37 tahun tapi telefon tu ado lah jarang-jarang sangat.  Baguslah Mail...you reach this far in your career dah jadi celebrity chef sohor..so proud of you!

Dinner di sini pun dirancang oleh my daughter yang sudoh acak kali makan di sini, ofis dio selalu buat dinner or lunch di sini.  Kebetulan malam tu anak ada office dinner event so kita tumpang sekaki lah ke sini..contact Mail dulu nak pergi restoran dia ni..bawak suami and anak cucu sekali.  Baik hati sungguh Mail diberinya kita semua makan2 sambil bersantai dalam Bilik VIP ... segan jugok nok masuk makan ssitu!  Kito oghe biaso2 jah...kkejut smeta tengok dio letok namo kito dalam bilik tu..hahaha..daghak xhabih lah ambo ni..


Suko tengok decoration ala kampung2 di Rebung
dengan rakan kongsi beliau
namo kito ttebeng atah mejo



The spread...sikit jah amik gambar makanan, banyak lagi di luar restoran tu ado gerai macam2...malu nok amik gambar kut napok nyungguh pulok..

 Catching up with Mail on old acquaintances at Nestle...nostalgia betul masa ni
 my sweet grandson tu..
 first meeting with Florence Tan, tengok dio dalam tv jah dulu...rupa2nya dah jadi kawan baik Mail







one for the memory..my family with Mail

A recent picture of Dato' Mail with my brother and sister-in- law at Rebung.  I need to mention that Mail has only met once my brother when I was staying in Kampung Baru in 1980...he was visiting me that time when I was busy preparing to come back to work in KB...amazingly he recognized and remember my brother when  he went for lunch at Rebung.  Well..that's Dato' Chef Ismail Ahmad who is always humble, to me he does not change a bit from whence I knew him...Semoga sentiasa maju dalam bidangnya...In Shaa Allah!

Saturday, 8 July 2017

Street Art in Kota Bharu

Not many people noticed that the back lanes behind rows of shop houses along Jalan Dato' Pati ,Kota Bharu have been been transformed into a colourful street art by the Kota Bharu Municipal Council (MPKB)..a refreshing sight!  

Parts of the walls depicted lives of the Palestinians in turmoil...in no particular order enjoy the pictures which turned out 3D like..




Don't mind if I sit here too?

Daiyan petting the cat below an opened window

A lady in blue amidst the clouds balloons and paper aeroplanes..

Hanging out the batiks

A damsel with flowing scarf looking out the window

Trying out the swing..

The painted carpets looks just real!

Yeay...that's right..I love Bahaso Kelate!

Two boys playing basketball

Lots of pictures to snap
Olive picking anyone? Litle photographer at work...
This picture says it all...

Friday, 7 July 2017

Silatulrahim Legasi Che Wo Hj. Ismail dan Wo Che Jah di Hari Raya Aidil Fitri 2017

Julung-julung kali diadakan perjumpaan silatulrahim generasi ke-3, 4 dan 5 anak-anak cucu ciok datuk dan nenek kami sempena merayakan aidil fitri di hari yang kedua...

Idea perjumpaan dicetuskan oleh kakak penulis blog ini dan kami merupakan generasi ke-3 legasi Che Wo Hj. Ismail dan Wo Che Jah disebelah  emak.  Yup..together with my remaining two elder brothers and 2 other sisters plus few remaining cousins who are in their seventies, we are the oldest members in this clan.   Day by day we are getting older and sooner or later we will not be around on this earth...following the footsteps of the 2nd generation...

Hubungan dengan sepupu-sepupu dahulu agak rapat masa emak ayah masih hidup dan dengan anak-anak sepupu pun rapat jugak, disebabkan keluarga penulis menghuni di rumah peninggalan arwah CheWo danWo, sepupu sepapat kami sentiasa mengunjungi kalau tidak pun bermalam sehari dua dan jika ada yang jatuh sakit ke rumah pusaka ini lah yang menjadi tempat untuk berawat dan kembali pulih...that's how close we were in the sixties...

Zaman beredar ramai anak beranak merantau ke negeri lain terutamanya ke Kuala Lumpur...mereka mempunyai keluarga masing-masing dan hubungan jadi renggang dek tugasan kerja dan sebagainya lah...

Dengan daya usaha my sis Teh Ani, yang create whatsapps group untuk Legasi Che Wo Hj. Ismail dan Wo Che Joh  untuk hidupkan kembali silatulrahim clan ini, tediously she was the one who keep on adding far-flung relatives to the group, so far  we have 84 members in this legacy group and still counting.

Alhamdulillah, perjumpaan diadakan di rumah pusaka Che Wo yang sekarang dihuni oleh adik bongsu penulis...walau pun tidak semua dapat hadir kita semua bersyukur kerana dengan izinNya dapat juga cucu-cucu ciok Che Wo dan Wo bertemu mata, ada yang untuk pertama kali...

Sessi bergambar pun dipecah kepada tiga kumpulan mengikut kehadiran masing-masing...In shaa Allah semoga perjumpaan pertama ini disusuli dengan perjumpaan silatulrahim dengan dihadiri oleh lebih ramai anok beranok lain di tahun-tahun yang akan datang...

The pictures were taken with the background of the  family door with the blue rooftop...https://naniasda.blogspot.my/2011/11/this-old-wooden-door.html






Gambar cicit yang cute, cucu kepada anak sepupu..


Nasi Maghlubah yang dimasak oleh anak saudara was the main attraction that day..


Wednesday, 15 June 2016

Al-Manar...You will be Remembered!

It has been a month since blogger Tuan Haji Hassan @ Al-Manar or as he referred himself as Pakcik left us forever on 8 Syaaban 1437 / 15 May 2016.  I knew of his  demise through his blog AL-MANAR on 19 May 2016 when his children were kind enough to let us know this sad news, it shocked and saddened me in a such a way I believed  his other blogger friends  might have felt.  

I may have not known him personally in reality but he was real enough to me when he kindly left comments on some of my meager  postings.  I was already reading his blog as a silent reader when he left his first comment on my post Al-Hikmah.  It was a surprise and an honour to me to have a blogger like him who really superseded me in this blogging arena commenting on my posting.  It was a year ago when he ceased to update his blog and a note from his children was posted on the 1st day of Ramadhan last year that Pakcik was unwell....ironically his last posting was lamenting on a number of fellow bloggers disappearing from the scene and whether he should call it a day too, I missed these bloggers too and I think these bloggers know who they are...

copy paste from Pakcik's last posting...
 Personal note ( to my visitors):
My last posting was dated 25th January which is one whole month ago. It is not for short of subjects to write. The increasing number of fellow bloggers disappearing from the scene prompts me to think whether I should call it a day as well. Some have stopped writing altogether and some have moved to the more fashionable fb, wtup etc, No, this one month, however, prompts Pakcik to stay on. There are still a few readers who care to call over and leave comments, for whom I am grateful. Above all I had my reasons for starting this blog  almost ten years ago. And those reasons are still equally valid today. 

Pakcik Al-Manar was indeed an honourable man (berhati mulia) retiring after 30 years of working life in Kuala Lumpur decided to go back to his homeland Kuala Terengganu and started Almanar tuition centre for the less privileged children  within his community teaching English and Mathematics if I am not mistaken...and his motto "Berkhidmat kerana Tuhan untuk kemanusiaan" was aptly named..

I will always remember the date 15 May every year as it also coincide with my elder sister's birthday  who is a cancer survivor.  She is 62 years old this year and had survived Multiple Myeloma a serious type of blood cancer since 2009.  She was on the brink of death and had to go through harsh treatments of chemotherapy which left her a shadow of her robust self...and 15 May too was Nakba day for the Palestinians...

May Allah reward Pakcik Haji Hassan with Jannah for all his deeds on this earth and more..Al-Fatihah..

Friday, 5 February 2016

bilo cucu balik kkapung...

Happiness is .... when cucu comes a visiting for a few days and make himself helpful around the house...

vacuuming...helpful but more in the way to getting the job done


 helping Tokbah clean the compound...





and have a bit of fun/exercise...Sitty misses you Daiyan...

Saturday, 31 October 2015

my not so bizzare puding roti + apung

Leftovers days old bread and weeks old 'apung' or 'apam' (colourful steam kind of spongy cake) resulted into this not so bizzare bread pudding....

 colourful apung/apam

watched on Unique Eats, there was this chef somewhere in USA mixed pound cake and glaze donuts and made it into this kind of pudding, it was a hit with his customers...

before baking...
after baking...crunchy on the top

needs a lazy person such as yours truly to dish out this kind of instant pudding, just  whisked 4 small eggs with whatever amount of sweetness you desire of those sweet thick creamer, some leftover milk, vanilla bean plus a dash of vanilla essence, tear in bits the bread and the apung (it was an afterthought to add in the apung by the way..rather than left it in the fridge uneaten) into the custard sauce, add in some chopped  macadamia nuts and plump black raisins lastly topped the mixture with bits of butter...bake in oven at 190 deg. celcius for about 50 minutes and enjoy the result..

akhirnya..terlaksana jugak hajat Dinner @ Rebung!

Sudah beberapa kali rancang semasa ke KL hendak ke Restoran Rebung tak kira lah makan tengahari atau makan malam.  Tuan punya restoran pu...