Wednesday, 11 April 2012

Demong Beach Resort

Last friday morning at Demong Beach Resort, Besut .... ada hari keluarga anjuran pejabat - accomodation, makan free dan dengar khabar daripada urusetia  semua yang pergi mesti dapat hadiah kalau ambil bahagian dalam sukanika dan ada cabutan bertuah pada malamnya semua staff akan dapat habuan masing-masing...so apa lagi ikut sertalah kita ni.

Dua beradik bertafakur sekejap...

Indahnya langit di waktu pagi, cahaya matahari dicelah-celah awan


Senja menjelang....




Demong Beach Resort


Semasa check-in di resort setiap keluarga diberi satu beg penuh dengan makanan ringan dan buah-buahan, of course bukan resort yang bagi tapi pejabat kita ler.  


Kawasan dalam resort dan kolam renang, ada chalet disebelah resort ini.


Sebahagian daripada sukanika yang kaum Hawa participate...


Angry bird pun ada...hadiah untuk kanak-kanak yang ambil bahagian dalam sukanika


Tak tahu apa nama pokok ini, dari jauh nampak macam buah nenas but pineapples don't grow on this tree


Highlight of the day...cabutan bertuah masa dinner, I prayed hard for the microwave dan Allah Yang Maha Mendengar..alhamdulillah.  Mangkuk dan pinggan hadiah semasa main sukanika.



10 comments:

pB said...

As salam


seronok tu dapat microwace oven ....

tok rajing dengar pun lagi resort nie

keno gugel pah nie

naniasda said...

Wkmslm pB,

mmg seronok benor sbb duk idam lamo doh xjadi nok beli sokmo, dah dpt free ni alhamdulillah. Akak pun first time gi ssini dan mmg ok kalau pB nok gi dgn family mcm gi Bandung ari tu :)

Teh said...

Bagus ofis demo weh, siap ada goodies welcome basket nah, ofis saya dulu tak bau pun bak-bak raikan. pekerjanya

naniasda said...

Entah ngiga gapo lah bui treat ko staff tahun ni...kut2 pasa nok ngundi bekali huhu

Al-Manar said...

When I first glanced at your photos on the beach I thought it was just behind my house. The sea, sunrise, the sandy stretch are all the same. Then I realised that it was Besut which lies on the same stretch of coastline, facing the same S China Sea.

Which department is so lavish for its staff and family?

Al-Manar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
naniasda said...

Salam Pakcik,
Tq for dropping by Pakcik :) No other states in Malaysia can beat Terengganu coastline for its natural beauty. When my eldest daughter was studying in UiTM Dungun after visiting her we wld always stay over for a couple of nights in Marang at a small resort there till the owner recognised us.

I work in a semi-govt body which acts as a catalyst for the development of the state (when it was formed in the 60s). The staff has not enjoyed this kind of treat since over a decade ago...and I guessed the management thought its time to appreciate what we've done for the good of the organization.

Al-Manar said...

If I may I would like to know what dept this is, esp if it is in Terengganu. For privacy reasons you may email almanar@pd.jaring.my. You are not under any obligations to accommodate this rrequest

Al-Manar said...

If I may I would like to know what dept this is, esp if it is in Terengganu. For privacy reasons you may email almanar@pd.jaring.my. You are not under any obligations to accommodate this rrequest

Al-Manar said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Al-Manar...You will be Remembered!

It has been a month since blogger Tuan Haji Hassan @ Al-Manar or as he referred himself as Pakcik left us forever on 8 Syaaban 1437 / 15 M...