Sunday, 9 February 2014

Rumah Terbalik di Tamparuli, Desa Cattle Farm

A run through with pictures to places we go on the third day of our trip to Kota Kinabalu...

Tidak sahkan kalau tak singgah di Rumah Terbalik di Batu 21, Kampung Telibong, Jalan Tamparuli-Ranau.  

Ok we were there at Rumah Terbalik...boleh google baca blog lain nak tahu pasal rumah upside down ni.  Nothing spectacular to me ie...semua barang-barang dalam rumah tu diterbalikkan itu saja..gambar tidak benarkan diambil dalam rumah tu nanti kena denda RM100.00 dan gambar-gambar dalam kamera or handphone di 'delete'...well so much for that.

Our journey continue to another famous site with a famous song...Jambatan Tamparuli

The famous hanging Tamparuli Bridge...we have to cross the one-way traffic bridge below with swift running river below to reach the other side , I think this bridge will be under water if it floods.  

That's us on Tamparuli Bridge...takut nak jalan ke tengah-tengah, ada papan yang reput, dengan body extra large semua ni memang tidak disyorkan berjalan sampai ke seberang sana hehe..

Tengok keadaan jambatan walaupun di bawah papan itu ada dawai besi but no way jose I'm going to cross it all the way, nama lagi jambatan gantung dan dengan air sungai yang mengalir deras di bawah tu huhu...dasar penakut that's me!

 Our next stop...Desa Cattle (Sabah) Sdn Bhd...jalan masuk ke tempat ini amat tidak selesa, jonkang jongkit atas van..
The rain started on the way to this place...rugi yang amat sangat sebab ramai orang kata when it is sunny the place is like when you are in New Zealand...sedey sedey...

The view that we get to see on a rainy day...cian sungguh!

No cows were grazing on the wet field that day as they were all here, mungkin tunggu giliran nak perah susu ke hapa...

ini first time ke Ahmad Daiyan tengok cow in the flesh???

boleh tengok aktiviti perah susu pun jadiklah...

dan makan aiskrim vanilla yang lemak lagi berkrim...its not sweet though

a wet day at the Cattle Farm...


No comments:

Street Art in Kota Bharu

Not many people noticed that the back lanes behind rows of shop houses along Jalan Dato' Pati ,Kota Bharu have been been transformed i...