Monday, 12 November 2012

Alhamdulillah for all Allah SWT's Mercies..

With both  ears feeling plugged due to the altitude changes and no amount of swallowing or sucking medicinal tablets for sore throat to ease the plugged feeling, there's also my spouse raging with a high temperature besides me and heavy coughing enveloping both of us throughout the 9 hour journey, the plane carrying the Haji and the Hajjahs from KT 01 from Jeddah landed safely in KLIA around 9.30 pm (local time) on the 1st of November 2012.... not exactly the picture I had in mind on how our state of health would be when we first flew into Madinah on the 17 of September 2012!  I feel like kicking the man who was seated in the opposite aisle for looking so healthy and in a jovial mood and I noticed too he had the time to change his casual attire into a crisp white jubah with spanking black polished shoes  just an hour before landing!  

We were the last few to leave the plane due to hubby's high temp but somehow he was left behind when I managed to pass a few others on the way out.  I kept glancing back when he was nowhere in sight when I heard my name announced to please return to where a group of Tabung Haji's personnels were on hand to greet the pilgrims when we left the plane. 

 Rupa-rupanya suami ditahan oleh petugas TH untuk diperiksa kesihatan yang sudah tampak jelas uzur untuk diperiksa oleh seorang doktor yang sememangnya ditempatkan disitu sekiranya ada jemaah haji yang nampak lemah dan tidak bermaya.  Selepas dibuat pemeriksaan, ubat segera diberi.  Malam tu kami bermalam di KLIA bahagian domestik untuk penerbangan esok pagi-pagi balik ke KB.  Terima kasih kepada petugas TH yang sedia melayan kami semasa di KLIA sehingga ke check-in counter untuk penerbangan ke KB.  

But there's a bright spot waiting for us in KB albeit our discomfort on our return from the Haj....

Our first cucu... Wan Ahmad Daiyan.  After six years our eldest daughter gave birth to him when we were in Makkah on the 2nd of October 2012.  

Berteka teki macam mana rupa cucu bila di sana handphone tidak dapat menerima gambarnya.  Alhamdulillah bila seorang anak sepupu juga ke Makkah untuk tunaikan haji bawa bersamanya gambar yang dinanti-nanti pada 16 Okt...

Will blog a bit more about our pilgrimage later and this piece is written on the insistence of my sister and daughter....dia orang kata lama-lama tak blogging you won't get any readers to read your blog..yelah tu.... blog ni pun bukannya ada ramai viewers.  Mula-mula balik dulu memang tidak ada keinginan langsung nak tulis apa-apa...berjalan pun macam atas angin tidak berpijak ke bumi yang nyata...but for the families' sake...here I am back again :)

14 comments:

pB said...

he is so cute ....


tahniah Puan Hajjah

naniasda said...

Terima kasih pB...makhluk yg paling kecil tp dah boleh control semua org dewasa di sini...nangis sikit semua meluru utk angkat dia hahaha..

hans said...

Alhamdulillah. DOn't stop writing. Miss reading your blog while you were away for Hajj.

Anonymous said...

alhamdulillah..semua dah selamat...Tahniah utk semua...Tahun yang penuh kenangan....

naniasda said...

Hans..mood utk blogging belum dtg sepenuhnya lagi, tgh fikir betapa malasnya nak start pergi ofis next week :(
Anon..terima kasih, betul tahun yg penuh kenangan and while in Madinah and Makkah a priceless experience learned through humanity and spiritually.

Haslina said...

salam, your grandson is so 'comel'. mesti hati berbunga2.. take a good rest and take it easy. looking forward to read your 'journey' in mekah.

naniasda said...

Wkslm Cikgu,
A demanding little fellow is Ahmad Daiyan..rasa bersyukur kpd Allah kerana mimpi sudah menjadi kenyataan. I'm still taking a long rest to cover up for the sleepless days for the last month :)

Take care...

Teh Ani said...

Nulih laa bo dok hibernate tuh, lam02 dae tak ingat pulok. ni sedih sebab kena pisah nga Ahamad Daiyan, tak berapa hari lagi, dae lah demam tak leh gi dukung dia. huhuhu, tok teh menangis sedu sedae

Al-Manar said...

No, do not blog just for readers. It sould be a record of something meaningful in your life or something current that ought to be recorded for your grandchildren to know the pereson their grandmama is. Then you find joy in writing.

So you are back a Hajjah and a nenek as well. Apa lagi dalam doa di Mekah? Harap dimakbulkan Tuhan

naniasda said...

Teh Ani - Still hibernating and not in the mood to write anything yet on this subject...just wait n see :)
Pakcik Al-Manar - Just waiting for the right moment/atmosphere on what to write or as you say record what I experienced there. Macam jemaah lain jugak agaknya lah.. tapi ada jugak doa yang terpaksa dirahsiakan :)

Nora Karim said...

Alhamdulillah dah selamat kembali dari Tanah Suci... Moga mood menulis segera kembali... hihihi

Cucu tu... comeinya... geram!!

naniasda said...

NK,
Mcm mana ni mood menulis belum kembali lagi walaupun dah sebulan balik dari sana :)

myfreeminded said...

Tahniah 4 d safe journey, and 4 d 1st grandson, still remember d look on my mom's face when she had her 1st granddaughther, back 30 yrs ago.

naniasda said...

MFM,
TQ...mmg tidak dapat digambarkan perasaan dan mcm tidak percaya at last I have a grandkid..hehe

akhirnya..terlaksana jugak hajat Dinner @ Rebung!

Sudah beberapa kali rancang semasa ke KL hendak ke Restoran Rebung tak kira lah makan tengahari atau makan malam.  Tuan punya restoran pu...