Sunday, 20 November 2011

Makan Makan


Ada kedai makan baru dibuka dekat dengan ofis, tiap hari ke pejabat tengok boleh tahan ramai jugak orang masuk makan di situ.  Lagipun lokasi kedai makan ni agak strategik, banyak pejabat dan supermarket di sekeliling dan ramai budak-budak supermarket makan di situ.  Taukenya  chinese muslim dan pekerja-pekerjanya pastilah kesemuanya budak-budak melayu.   So last week after office hours dan kebetulan lunch pun tak makan, singgah di restoran ini dengan hubby dan anak sebelum pulang ke rumah.

Ada pelbagai variety nasi ayam dalam menunya. Bila tanya waitressnya nasi ayam mana yang biasa diorder oleh pelanggan dia kata Nasi Ayam Panggang (Roast Chicken Rice)....patutlah pun sebab nasi ayam itu yang paling murah dalam menu.  Tak ingatlah apa variety yang lain (macam2 ada) dan yang diorder sepertimana gambar-gambar di bawah...

Menu 


Yang ni diorder oleh anak - Ayam Madu BBQ

 Chicken Chop Rice with Thousand Island Sauce

Tofu dalam Menu

The real Tofu Thai Style

I ate the Chicken Chop Rice topped  with Thousand Island Sauce and coleslaw.  Gelenya sangat nak order nasi ayam ini....makan pun tak habis, mujur ada orang yang habiskan ... huhu.  Nasi agak lembik....ini memang dah sah guna beras wangi dan ada bau minyak bijan dalam nasi but the chicken chop is crunchy and freshly made.  Ayam Madu BBQ tu is a bit sweet (anak yang cakap cos she ate this dish). The tofu tu boleh recommend..sedap.  

5 comments:

Teh Ani said...

Boleh cuba ni tp mesti go for the real chinese cuisine sbb tauke dan tukang cina dan Islam pulak tu. Baru boleh rasa the real chinese cooking. mknn pelik chicken chop plus thousand island plus nasi tu tu mmg tak ummp laa. Ada pulak chicken chop n thousand island makan dgn nasi, tak kena tu.

naniasda said...

Hola...mkn chicken chop tu saja can go lah but with the rice muok xleh nok oyak. I don't quite like hainan cuisine sbb ada bau minyak bijan.

Teh Ani said...

Suka tgk foto Afiq yg baru tu. cute, nenggung bakpo weh. kalau cuba darker shade area kanan pg, ok juga. tapi, l think blue is notyour color laa sis, l still relate u with green.

naniasda said...

Mmg hobi Afiq bermain nnusuk bwh meja maso dia umur 2 thn..noticed the semut at the top of the picture? entah mari mano semut tu bila print gambar baru perasan and so big too! Susah weh nok satisfy the editor's taste of colour untuk blog ni..hehe

sunah said...

Law nih keda nih tutup doh.....

Street Art in Kota Bharu

Not many people noticed that the back lanes behind rows of shop houses along Jalan Dato' Pati ,Kota Bharu have been been transformed i...