Friday, 22 June 2012

Captain T In Town

Petang kemarin selepas shopping sikit-sikit di Tesco KB saja-saja pusing kereta ke arah Sungai Kelantan yang berhampiran untuk tengok restoran bentuk kapal yang lokasinya betul-betul di tepi sungai tersebut.  Sudah beroperasi rupanya, semasa tinjau bulan Februari lalu tak siap lagi. Ada dua restoran kapal, satu kapal atas darat dan satu kapal lagi atas sungai.  





Bulan Februari lalu belum berpenghuni lagi...


Ini restoran atas sungai yang belum siap 


Up-to-date pic of the restaurant below


If you want to eat on this floating restaurant you must be in a group of 5 or more as explained by the friendly waitress.  Sebabnya kalau kurang dari 5 orang kemungkinan pelayan-pelayan restoran ni tidak  perasan  ada pelanggan yang turun ke sini untuk makan.

Orang tak ada so tak seganlah dua beradik ni berposing (bulan Feb. dulu)


Rupa taman itu sekarang...


A waitress giving hubby some information about the restaurant... hubby tanya  siapa taukenya...dia tunjuk ke arah seorang lelaki Cina berseluar pendek yang sedang duduk bersantai di tepi restoran.  Asal Pulau Pinang dan pernah jadi pemandu lori tapi sekarang sudah menjadi jutawan dan memiliki beberapa buah kapal kargo.    Kemungkinanlah idea si pemilik ni membuat konsep restoran berbentuk kapal kerana dia memiliki kapal dan pembinaan restoran  ini berserta dengan lanskap menelan belanja RM4 juta lebih.




Nice and pleasant once in a while to have a meal by the riverside....




Alahai apa yang tak kena ni...gambar menu pun dah terbalik lah pulok!  Minta tengok menu, saja nak check harga makanan di sini...mewah jugok weh.  Saranan dari pelayan yang berbudi bahasa  tu...baik datang ramai-ramai dan pandai-pandailah pilih apa yang hendak makan baru tak terasa sangat regonya...so Teh, Dini, Azha ...let's cekidaut Captain T asp :)  

Before that at Tesco parking area....


Hok dungu manolah letok trolley di parking bay ni...tak dok 'civic' lasung!



2 comments:

Al-Manar said...

I must leave some comments this time. This new restaurant looks very inviting. I promise myself I will take makcik there one of these days. But how do we get there? I may email you for direction. Of course I would love to invite you and family for a meal there.

naniasda said...

My apologies for responding so late to your comment Pakcik, so kind of you to invite us along and it should be us that should be the host :)

Al-Manar...You will be Remembered!

It has been a month since blogger Tuan Haji Hassan @ Al-Manar or as he referred himself as Pakcik left us forever on 8 Syaaban 1437 / 15 M...