Wednesday, 6 June 2012

Dua Tempat Makan


Bila tengok ada blog-blog yang buat entri pasal Restoran Wau or Wow dan ditayang sekali gambar-gambar makanan  yang nampak sedak blako rasa teruja nak cuba.  It was the talk of the town a few years back....yelah di bandar macam KB ni mana ada restoran yang kelas-kelas macam di bandar-bandar besar yang lain.  Tengok dari luar nampak besar tapi bila dah masuk ke dalam, biasa aje saiz restoran ni.  So pada satu pagi adalah peluang nak menerai tempat ni untuk bersarapan bersama suami.   Tidak ada banyak pilihanlah dalam menu sarapan di sini.  






Nasi Dagang Wau Dgn Lauk Ikae Ayo (Ikan Tongkol)


Nasi Lemak Spesial Wau dgn Telur Mato Kuba

Prices quite steep for these two plates of  rice around RM5.00+ each and the taste so so ...tak dok sedak mano lah.

 Nasi kerabu hitam di bawah ni hanya RM2.50 sepinggan dan sedap!


dan dimakan di sini pada satu pagi ....



Pelbagai pilihan lauk 


Typical nameless small eateries like this can be found on the outskirts of KB, this eatery is in the Cherang area about 4 or 5 km from the main town.  The place is clean and the food is delicious...what more can I say?

6 comments:

pB said...

Area Cherae'? Namo tepak beso dengar tp lokasi tok ingat mano...hihihi

naniasda said...

Lokasi Che'rae ni atah lg pade Jln Berek 12...ado wau besar kat traffic light cabae pat, ado keda Polyedar di area ni.

pB said...

Tepak hok soho kalu bulae poso tu kor?
hok jual colek ...

naniasda said...

Jolo doh tu, keda ni atah sikit pade traffic light sebeloh kiri jln.

Al-Manar said...

If the approach to the place is not dofficult and the place itself not far we may look it up next time we get hungry in negeri cik siti wan kembang. But KB is never short of restaurant with good food and reasonable price.

naniasda said...

It's not difficult Pakcik to get to Wau Restaurant which is located opposite Menara Perbadanan near the Grand Riverview Hotel but the other eatery is quite obscure frm the main road, need a keen eye to locate it. Its the other half's favourite place for nasi kerabu hitam. Thanks for dropping by :)

akhirnya..terlaksana jugak hajat Dinner @ Rebung!

Sudah beberapa kali rancang semasa ke KL hendak ke Restoran Rebung tak kira lah makan tengahari atau makan malam.  Tuan punya restoran pu...