Friday, 26 August 2011

Berbuka Puasa...




This is what we had for berbuka puasa yesterday, lauk semua homemade kecuali belut paprik yang dibeli oleh anak sulung di bazar ramadhan.  Semua menangis makan belut paprik tu kerana teramatlah pedasnya.  Sup tulang was requested by daughter yang lama tak makan makanan airtangan mamanya. Abah di awal pagi lagi sudah menunggu di tempat orang jual tulang dan daging lembu yang tidak berapa jauh dari rumah.  Kalau pergi lambat kempunanlah jawabnya untuk makan sup tulang ni.   Inilah rupa belut paprik dalam besen besar di bazaar ramadhan.  


Ada beberapa gambar yang di ambil oleh daughter semasa dia membeli sedikit juadah di bazar ramadhan.  Saya memang tak berapa minat ke mana-mana bazaar ni sebab malas nak bersesak weh dengan orang ramai ke situ.  

Jalo Mas & Buah Tanjung


Putih Telur & Versi Buah Tanjung Besar



2 comments:

Teh Ani said...

Isy isy makae gitu mo nyo demo. Tak buko fb dlm bulae poso, tak tau citer laa. tu laa kenangan manis makan bersama-sama anok beranok,cukup korum. Dae tak habih makae tu. Pah ko sahur dok golek kat situ saja.

naniasda said...

Alhamdulillah cukup korum tahun ni...

akhirnya..terlaksana jugak hajat Dinner @ Rebung!

Sudah beberapa kali rancang semasa ke KL hendak ke Restoran Rebung tak kira lah makan tengahari atau makan malam.  Tuan punya restoran pu...