Wednesday, 21 September 2011

Homemade Ice Cream

My daughter got this recipe from her friend and this is the result....she made it herself and I don't have a hand in it at all.

Hanya campurkan dalam blender...1 butir telur putih, 1 sudu besar ovalette, 1 sudu teh esen vanila, 3 sudu besar gula, 1 tin susu cair dan perisa yang dikehendaki (Ain guna perisa homemade sirap, kalau nak resipinya klik sini...)







Tak payah guna icecream maker ke apa...just freeze the whole thing in the freezer and bila dah frozen bolehlah dimakan...sedap jugaklah.  All pics were also taken by Ain dan saya hanya tukang makan dan masukkan dalam blog ni as a momento aiskrim Ain buat di rumah..... :)

2 comments:

Teh Ani said...

Yakin makan ais krim buatan sendiri ni. Tapi Ain, minta Teh secawan ais krim, tak baloi buat sebab Teh sorang aje yg sukanya kat rumah ni

naniasda said...

Beres Teh...just asked cik ain n pronto she will do it for her beloved aunt hehe

Street Art in Kota Bharu

Not many people noticed that the back lanes behind rows of shop houses along Jalan Dato' Pati ,Kota Bharu have been been transformed i...